logo
Krájení
 

Keramické nože

Ekomuž Anna, 57 let
Se sadou keramických nožů jsem moc spokojená. Na rozdíl od nožů kovových je nemusím brousit a...

Informace pro vás

Keramické nože jsou vyrobeny z extrémně tvrdého oxidu zirkonia a rychle si našly cestu i do vybavení českých kuchyní. Kdo je jednou vyzkoušel, rád se k nim vrací a nechce měnit za jinou kvalitu.

Keramika neabsorbuje chuť ani zápach krájených potravin. Potraviny krájením nezískají kovovou pachuť, jak se často stává při použití ocelových nožů, které zanechávají v potravinách kovové mikročástice. Keramické nože uchovají jídlu jeho čerstvou chuť a ovoce a zelenina po krájení nezhnědne a neztratí hodnotné vitamíny.

Údržba keramických nožů je velmi snadná, stačí umýt pod tekoucí vodou (myčka se nedoporučuje, aby nepraskly při prudkém styku s jiným nádobím). Používají se ke krájení zeleniny, ovoce (krájí i velmi měkké ovoce, rajčata apod.) a maso bez kostí (vše v nezmrzlém stavu!). Nesmí se používat k jiným účelům, jako např. k otevírání sklenic, konzerv, jako šroubováky...), protože jsou křehké a zlomily by se.

Při běžném domácím provozu vydrží ostré až 3 roky.

Připravujeme širokou nabídku keramických nožů, nůžek, škrabek apod. v různém provedení (bílé i barevné čepele, různobarevné rukojeti, prodej na kusy nebo dárkové sety).